Meditatie en Kum-nye yoga

De concentratie meditatie is een techniek die gebruikt wordt om de concentratie, neutraliteit en de observatie aan te scherpen. In tegenstelling tot andere vormen van meditatie is de concentratie gericht op de ademhaling en werken we met de geest en de tastzin. De andere zintuigen zoals de ogen (zicht) en de oren (gehoor) en de mond (smaak) schakelen we zoveel mogelijk uit.

Geen muziek, of geur attributen dus, en je zal merken dat dit zeer bevorderend werkt.

Dit is nodig om de tastzin zoveel mogelijk aan te scherpen, en de geest tot rust te laten komen, zodat deze twee zintuigen de kans krijgen om goed samen te werken middels de concentratie en de neutraliteit. En die samenwerking heb je nodig om goed te kunnen observeren.

Je zal merken dat deze voordelen elkaar ook gaan ondersteunen in de weg naar balans. Al deze voordelen zijn een gevolg van de concentratie meditatie, en deze vorm bied ik dan ook graag aan door middel van workshops.

Voor de dagen en de tijden zal ik deze vermelden onder dit bericht en op mijn Facebook en Instagram pagina.

De voordelen die hieruit voortkomen zijn

 • een geconcentreerde en rustige geest ( denken).
 • je krijgt meer overzicht in de dagelijkse bezigheden, waardoor je meer tijd gaat creëren voor
  zaken die ertoe doen.
 • ongezonde keuzes die je maakt in je leven vallen weg omdat je inziet dat dit niet werkt.
 • meer rust in de emoties.
 • je krijgt behoefte aan een gezond voedingspatroon met pure producten.
 • Mensen die het advies krijgen en/of willen afvallen of juist hun gewicht moeten aanvullen kunnen
  hier zeker baat bij hebben.
 • je krijgt behoefte aan gezonde beweging voor je lichaam, waardoor je een fijner gevoel in je lichaam en geest ervaart.

Kum-Nye yoga

De Kum-Nye yoga is een techniek die zich richt op het onderzoeken van balans en onbalans in het fysieke, emotionele en mentale lichaam. Ik benoem deze lichamen apart omdat balans meer omvat dan alleen in het fysieke lichaam.

De oefeningen in de yoga nodigen je uit om op te gaan merken dat deze lichamen samenwerken, en dat je wellicht een bepaalde zienswijze had die juist voor onbalans zorgde.

Je gaat inzien dat je door de oefeningen een andere zienswijze kan krijgen op je lichaam en het dagelijkse leven die voor meer balans kan gaan zorgen.

Dat wat je eerst voor waar hebt aangenomen, zou wel eens heel anders kunnen zijn dan je dacht.

In het dagelijkse leven zijn we continu bezig met het fysieke lichaam (hier voel je bv een knoop in de maag of een brok in de keel, of merk je stijve spieren en gewrichten op). Zo ook met onze geest ( denken), en onze emotie ( we vinden iets wel of niet leuk).

Als deze lichamen moeten samenwerken op basis van alles wat deze lichamen aangeven dan is een foutje al snel gemaakt, omdat je niet opmerkt waar dat iets precies vandaan komt, en je niet weet hoe deze lichamen werken.

De Kum-Nye yoga oefeningen helpen je te leren luisteren naar die lichamen, zodat je in je dagelijkse leven meer geconcentreerd en met aandacht beslissingen kunt maken. Een prima hulpmiddel om je gehele lichaam te leren kennen.

Je gaat met een realistische blik naar de wereld gaat kijken, omdat je die lichamen gaat leren kennen.

Die realistische blik een mooi gevolg die zorgt voor meer balans in je dagelijkse leven. Deze mooie vorm bied ik ook graag aan in de vorm van workshops, de groepen zullen niet groter zijn dan zes personen om de persoonlijke begeleiding te kunnen waarborgen.

Wanneer deze dagen zijn zal ik op mijn site vermelden en ook op mijn Facebook en Instagram pagina.

Back to top